ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ТА МЕХАНІЗМИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ В УКРАЇНІ - Васильців, Тарас; Рудковський , Олександр (Innovation and Sustainability, 2023)
У дослідженні актуалізовано увагу до проблематики формування та реалізації державної житлової політики, зокрема в частині розвитку житлового фонду країни. Метою дослідження стала ідентифікація проблемних аспектів, а також обґрунтування ефективних механізмів регулювання розвитку житлового фонду в Україні. Визначено найбільш проблемні аспекти соціального житлового будівництва в Україні та акцентовано на проблемах у цій сфері, які загострилися у зв’язку з повномасштабними воєнними діями. Ідентифіковано напрями вдосконалення державної політики активізації соціального житлового будівництва. Вказано на проблемні аспекти державного управління розвитком загального житлового фонду держави. Визначено найбільш перспективні механізми, які слід задіяти для підвищення ефективності державної політики нарощування обсягів житлового будівництва в Україні.