КРИТЕРІЇ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ПРОМИСЛОВИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ - Краєвська, Алла; Шварц, Ірина (Innovation and Sustainability, 2023)
В статті розглянуто важливу проблему управління – визначення критеріїв ефективності управління промисловими підприємствами та оцінювання управлінської діяльності. Після вивчення різноманітних підходів до поняття «ефективність управління підприємством» було обґрунтовано розширене трактування цієї категорії як сукупності критеріїв та методів їх оцінювання, що в цілому мають дати комплексне уявлення про досліджуване поняття. У статті було запропоновано такі критерії ефективності управління промисловим підприємством, як фінансовий, виробничий, ресурсний, маркетинговий, інноваційний, ризиковий та соціальний. Для оцінювання інтегрального показника ефективності управління промисловим підприємством запропоновано використовувати методику експертного опитування.