ІННОВАЦІЙНІ ІНСТРУМЕНТИ ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЛОГІСТИЧНОГО МЕХАНІЗМУ РОЗВИТКУ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - ГУБАРЄВ, Руслан (Innovation and Sustainability, 2024)
У фокусі дослідження перебувають аспекти формування й реалізації логістичного механізму розвитку підприємства. Метою дослідження визначено удосконалення інноваційних інструментів формування та реалізації логістичного механізму розвитку підприємства. Доведено, що система логістики відіграє важливу та одну з провідних ролей у сталому і стабільному функціонуванні та розвитку вітчизняних підприємств. Показано, що важливим завданням для бізнесу є, по-перше, стратегічне і тактичне планування формування й реалізації логістичного механізму розвитку; по-друге, узгодження завдань і засобів забезпечення розвитку логістичної системи і зміцнення безпеки розвитку бізнесу. Вказано на перспективи застосування інноваційних інструментів у системі формування й реалізації логістичного механізму розвитку бізнесу, орієнтованого водночас на посилення безпеки сталого розвитку підприємства. Зроблено висновок, що критично важливими є можливості та перспективи застосування інноваційних інструментів під час формування та реалізації логістичного механізму розвитку підприємства. Доведено, що особливо вагомою є роль в цих процесах інформаційно-комунікаційних технологій, які відкривають перед підприємством нові можливості, зокрема за напрямами: швидкий доступ до інформації, а також ринки й споживачів продукції (послуг); формування іміджу в мережевих додатках та соціальних мережах; оперативна ідентифікація основних стейкхолдерів логістичних процесів підприємства; реалізація потенціалу Інтернет-логістики і маркетингу та відсутність кордонів для спілкування і взаємодії; переведення в онлайн фінансових операцій; зростання обсягів віртуальних поставок та торговельно-розрахункових операцій.