СУТНІСТЬ ТА СКЛАДОВІ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯМ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - ДЖЕДЖУЛА, В’ячеслав; ЄПІФАНОВА, Ірина; ШЕВЧУК, Дмитро (Innovation and Sustainability, 2024)
В роботі розглянуто сутність та складові організаційно-економічного механізму управління енергозбереженням закладів охорони здоров’я. Запропоновано розглядати механізм як сукупність технічних, економічних, мотиваційних та організаційних складових. Ключову роль в механізмі відведено відділу енергоменеджменту та енергетичного аудиту, вибір пріоритетних заходів енергозбереження здійснюється за результатами економіко-математичного моделювання.