РОЛЬ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У ТРАНСФОРМАЦІЇ КЛІЄНТСЬКОГО ДОСВІДУ ТА ОПТИМІЗАЦІЇ ЛАНЦЮГІВ ПОСТАЧАННЯ ДЛЯ ГЛОБАЛЬНОГО БІЗНЕСУ - ЧЖАН KUAN (Innovation and Sustainability, 2024)
Це дослідження мало на меті дослідити вплив штучного інтелекту (ШI) на персоналізацію клієнтського досвіду в міжнародному бізнесі та його переваги для компаній у глобальній економіці. Також оцінено наслідки штучного інтелекту для управління ланцюгом поставок, зосередивши увагу на ефективності та сталості. Використовуючи підхід кількісного дослідження та первинні опитування зацікавлених сторін у міжнародному бізнесі, дослідження показало, що штучний інтелект значно підвищує ефективність управління ланцюгом поставок за допомогою прогнозування, оптимізації фінансових операцій та формування розуміння. Технології штучного інтелекту дозволяють компаніям аналізувати величезні масиви даних, точно прогнозуючи вподобання та поведінку клієнтів. Ця можливість прогнозування покращує взаємодію з клієнтами, надаючи персоналізовані рекомендації та послуги, адаптовані до індивідуальних потреб. Наприклад, штучний інтелект може аналізувати моделі покупок та історію перегляду, щоб запропонувати продукти, які, ймовірно, зацікавлять клієнтів, тим самим збільшуючи ймовірність покупки та сприяючи лояльності клієнтів. Завдяки штучному інтелекту та великим даним підприємства можуть створювати точні можливості для відносин із клієнтами, досягаючи більшої частки ринку та лояльності клієнтів. Стратегії персоналізації, керовані штучним інтелектом, дозволяють компаніям націлюватися на певні сегменти клієнтів за допомогою налаштованих маркетингових кампаній, покращуючи рівень залучення та конверсії. Крім того, штучний інтелект допомагає компаніям розуміти та передбачати потреби клієнтів у різних регіонах, дозволяючи їм адаптувати свої пропозиції до місцевих переваг і тенденцій. Ця регіональна адаптованість має вирішальне значення в міжнародному бізнесі, де вподобання клієнтів можуть значно відрізнятися на різних ринках. Вплив штучного інтелекту на управління ланцюгом поставок дуже великий. Системи ШІ можуть оптимізувати управління запасами, прогнозувати коливання попиту та оптимізувати логістичні операції. Аналізуючи дані в режимі реального часу, штучний інтелект може виявити потенційні збої та запропонувати проактивні заходи для пом’якшення ризиків, забезпечуючи плавну та стійку систему поставок. Ця здатність не тільки підвищує ефективність, але й сприяє стійкості за рахунок зменшення відходів і покращення використання ресурсів. Таким чином, штучний інтелект відіграє ключову роль у трансформації клієнтського досвіду та управлінні ланцюгом поставок у міжнародному бізнесі. Використовуючи передбачувані та аналітичні можливості штучного інтелекту, компанії можуть пропонувати персоналізовані послуги, підвищувати лояльність клієнтів і досягати вищої ефективності та сталості в своїх операціях ланцюга поставок, що в кінцевому підсумку приносить користь глобальній економіці.