Формування іміджу компанії на основі «Xiaomi» - ВІРКОВСЬКА Anastasiya; КОШІЛЬ Viktoriia (Innovation and Sustainability, 2025)
Проблема створення іміджу національної бізнес-організації, не в змозі конкурувати з компаніями, що працюють на глобальному ринку, через що виникає питання формування та покращення іміджу компанії, адже від цього залежить її успіх. Але велика кількість аспектів управління іміджем залишаються проблемними, особливо це стосується внутрішнього іміджу компанії, що є важливим мотивуючим фактором. Важливість іміджу в індустрії смартфонів сьогодні не можна недооцінювати, оскільки ця галузь невпинно розвивається. Через посилену конкуренцію в секторі технологій, виробники смартфонів змушені не лише випускати продукцію високої якості, але й активно працювати над приверненням уваги до своїх брендів. Маркетингові стратегії відіграють критичну роль у збільшенні обсягів продажів, формуванні позитивного іміджу компанії та утриманні лідируючих позицій на ринку. У статті досліджені різноманітні маркетингові підходи, які впроваджуються компаніями-виробниками смартфонів, від «Apple» до «Xiaomi», проаналізовані їхні стратегії залучення споживачів, вплив на їхнє сприйняття та способи виокремлення на ринку. Визначено сутність іміджу та елементи його формування, розглянуто методи та інструментарій управління іміджем компанії, охарактеризовано діяльність «Xiaomi», проаналізовано імідж компанії та фактори, що впливають на її репутацію, виокремлено проблеми розвитку іміджу «Xiaomi» та напрямки його вдосконалення на основі досвіду основних конкурентів.