УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ПІДПРИЄМСТВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ - Захарченко, Тетяна (Innovation and Sustainability, 2022)
В роботі розглянуто сутність фінансового забезпечення підприємств. Проаналізовано складові елементи системи фінансового забезпечення господарської діяльності. Розглянуто складові та види фінансового забезпечення. Основними складовими системи фінансового забезпечення інноваційної діяльності є: суб’єкти, об’єкти, методи фінансування, форми фінансування, важелі впливу на господарську діяльність, моніторинг і контроль за фінансуванням господарської діяльності. Проаналізовано динаміку такого джерела самофінансування, як чистий прибуток. У зв’язку із недостатнім обсягом такого джерела як самофінансування, запропоновано використовувати кредити міжнародних фінансових організацій.