СТАЛІСТЬ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА В СТРАТЕГІЧНОМУ УПРАВЛІННІ - Станіславик, Olena; Замлинський , Viktor (Innovation and Sustainability, 2023)
Формування стійких передумов стратегічного розвитку підприємства в умовах підвищених ризиків є актуальним завданням управління. Для її вирішення запропоновано розглянути набір інструментів і необхідних ресурсів, а також внести зміни в систему управління. Корпоративна соціальна відповідальність показує взаємодію бізнесу, суспільства та держави в контексті глобальних умов сучасного розвитку. Крім того, впровадження стратегії КСВ має вирішальне значення для забезпечення успіху будь-якої програми корпоративної соціальної відповідальності. Успішний план КСВ – це конкурентна перевага, довіра інвесторів та клієнтів, яка має бути підкріплена прозорими, лаконічними та позитивними довгостроковими звітами, статистикою, антикризовим менеджментом та глобальним галузевим планом, що приносить користь усім існуючим структурам та майбутнім поколінням . Розвиток сфери наукових інтересів у цьому напрямку має актуальність і стратегічне значення для подальшого поширення парадигми сталого розвитку. Підприємство має навчитися долати ризики та управляти ними: облік сталого розвитку в оцінці бізнес-ризиків та аналізі можливостей, вивчення портфеля компаній, управління ланцюгами поставок, оцінка стратегій і бізнес-моделей з метою виявлення загроз і можливостей, співпраця з консалтинговими компаніями є складовими стратегічного управління сучасною компанією. У публікації авторами висвітлено вибір стратегічних цілей сталого розвитку та основні напрями досягнення, а також обґрунтовано їх доцільність.