ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ ЯК ЕЛЕМЕНТ ОБГРУНТУВАННЯ ГОСПОДАРСЬКИХ РІШЕНЬ ЗА УМОВ НАЯВНОГО РИЗИКУ ТА ЗАСТОСУВАННЯ СТРАХУВАННЯ ЯК МЕТОДУ ЗНИЖЕННЯ СТУПЕНЯ РИЗИКУ - БРАТЮК, Віра; ФЕЄР, Оксана (Innovation and Sustainability, 2024)
Фінансове планування є ключовим елементом обґрунтування господарських рішень в умовах наявного ризику. Шляхом аналізу поточного стану та прогнозування фінансових потоків підприємство може ефективно реагувати на можливі ризики та впливати на своє майбутнє. Застосування страхування як методу зниження ступеня ризику стає невід'ємною складовою фінансового планування. Шляхом визначення потенційних загроз та вибору відповідних страхових полісів підприємство забезпечує себе фінансовою захищеністю від негативних подій. Це дозволяє знизити фінансові втрати у випадку виникнення непередбачуваних подій, таких як природні катастрофи або матеріальні збитки. Дослідження виявляють, що фінансове планування відіграє ключову роль у прийнятті обґрунтованих господарських рішень, особливо в умовах великого ризику. Вони висвітлюють методи та інструменти фінансового планування, які дозволяють підприємствам адаптуватися до змінних умов та ефективно управляти ризиками. Також акцентується увага на важливості страхових заходів у зниженні різноманітних видів ризику, від втрати майна до фінансових ризиків. Ці дослідження та публікації надають цінний внесок у розумінні взаємозв'язку між фінансовим плануванням та страхуванням, що допомагає підприємствам раціонально вирішувати фінансові завдання та ефективно управляти ризиками. Отже, фінансове планування та застосування страхування спільно допомагають підприємствам ефективно керувати ризиками та приймати обґрунтовані господарські рішення.