ТРАНСФОРМАЦІЯ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ЧЕРЕЗ ІННОВАЦІЙНЕ УПРАВЛІННЯ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ: КРОКИ ДО СТАЛОСТІ - ЧЕРНЕНКО, Юрій; БЕДРІЙ, Дмитро (Innovation and Sustainability, 2024)
У цій статті проведено глибокий аналіз сучасних підходів та методів трансформації житлово-комунальних послуг через інноваційне управління стейкхолдерами, з акцентом на важливості адаптації до глобалізації, швидкого технологічного прогресу, та викликів, пов’язаних із зміною клімату. Виокремлюючи ключових стейкхолдерів, стаття детально описує стратегії їх залучення та ефективні механізми взаємодії між різними групами, що є критично важливим для підвищення стійкості житлово-комунальних систем. Автори представляють низку практичних прикладів інноваційного підходу до управління стейкхолдерами, зокрема через використання цифрових платформ, реалізацію програм соціальної відповідальності, та розвитку партнерства з приватним сектором, які разом формують основу для переосмислення методів надання послуг і впровадження сучасних технологічних рішень. Значна увага в статті приділена розробці ефективних стратегій залучення стейкхолдерів, що включає створення спільних візій сталого розвитку, підвищення прозорості діяльності, та впровадження інновацій, спрямованих на забезпечення більш високого рівня сталості послуг. Такий підхід сприяє не тільки покращенню якості та доступності комунальних послуг, але й відкриває нові можливості для сталого розвитку урбанізованих територій, забезпечуючи гармонійне співіснування технологічного прогресу з екологічними та соціальними потребами суспільства.