БРЕНД-КОМУНІКАЦІЇ В АНТИКРИЗОВОМУ МЕНЕДЖМЕНТІ: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ЗАРУБІЖНИХ КОМПАНІЙ - ТЮРІНА, Ніла; НАЗАРЧУК, Тетяна; Гурницький, Олександр; Ковальчук, Віталій (Innovation and Sustainability, 2024)
В статті досліджено теоретичні та практичні аспекти використання комунікаційних технологій в антикризовому менеджменті. Розглянуто сутнісні та структурні характеристики антикризового управління та можливі причини виникнення кризових ситуацій на підприємствах. Визначено основні особливості, вимоги до використання комунікаційних технологій в умовах кризи та можливі помилками у їх застосуванні. Проведено дослідження поняття «бренд-комунікації», акцентовано увагу на соціальній складовій бренду та її вплив на мотивацію і поведінку цільової аудиторії. Означено бренд-комунікаторів та їх роль у бренд-комунікаціях. Обґрунтовано необхідність розробки плану з управління кризовими комунікаціями в умовах невизначеності. Досліджено практичний досвід успішного та не вдалого використання бренд-комунікацій міжнародними компаніями. Зроблено висновки щодо найважливіших вимог до змісту інформації, що використовується в комунікаціях з різними стейкхолдерами, для збереження іміджу компаній та майбутнього успішного їх розвитку.